Nokkonen sisältää monia antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja fenoleja. Se parantaa immuniteettia, torjuu kipuja ja tulehduksia, lisää tulehdusta ehkäisevien oireiden tehoa sekä torjuu ja vähentää tulehdusta.
Nokkonen sisältää monia antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja fenoleja. Se parantaa immuniteettia, torjuu kipuja ja tulehduksia, lisää tulehdusta ehkäisevien oireiden tehoa sekä torjuu ja vähentää tulehdusta.
Kylvä tomaatit maalis-huhtikuussa

Tomaatti vaatii noin kahdeksan viikon esikasvatusajan, eli maaliskuu on hyvä hetki istuttaa siemenet purkkeihin, mikäli tomaatit on tarkoitus siirtää kasvihuoneeseen. Avomaalle istutettavat tomaatit kylvetään vasta huhtikuussa. Parasta kylvöaikaa on yläkuu eli kasvava kuunvaihe.

Kesäkukkien kylvöajat

Tarkista kesäkukkien esikasvatusohjeet siemenpussista. Eri kukat tarvitsevat erilaisen esikasvatusajan ja -lämpötilan.

Vuohenputkesta C-vitamiinia

Vuohenputki on hyvä C-vitamiinin lähde ja kevään ensimmäisiä salaattikasveja. Lehdet kerätään nuorina ja käytetään tuoreina sellaisenaan. Niitä voi myös lisätä keittoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin, leipätaikinoihin, paistoksiin, smoothieen ja mehustaa sekä tehdä teetä. Vanhempien lehtien varsia voi käyttää parsan tapaan. Vuohenputkea käytetään muun muassa kihdin ja reuman hoitoon. Vuohenputki myös torjuu tulehduksia, puhdistaa maksaa ja tukee sydämen ja verisuonten kuntoa, alentaa verenpainetta ja rauhoittaa mieltä.

Makea mahla talteen

Mahla on mietoa, mutta yllättävän terveellistä juotavaa. Hampaat nauttivat koivusokeri ksylitolista ja elimistön toiminta saa kokonaisvaltaisesti buustia keväistä voimaa virtaavasta ihmejuomasta. Mahla on lievästi tulehduksia poistavaa. Lisäksi sen sanotaan poistavan selluliittia, alentavan kolesterolia, edistävän maksan ja munuaisten terveyttä sekä uudistavan ihoa.

Voikukasta K-vitamiinia

Voikukassa on kolme kertaa enemmän ravinteita kuin muissa salaattikasveissa. Se saattaa olla paras K-vitamiinin lähde. Voikukka sisältää myös A-, B-, C- ja E-vitamiineja, koliinia, folaattia, kalsiumia, kuparia, mangaania ja rautaa.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 3/2021!