Eteeriset öljyt ovat olleet hyvinvoinnin tukena elämän vaikeina hetkinä somevaikuttaja Mona Visurille, 36, sekä elintarviketieteiden maisteri Minna Palmulle, 43. Molemmat käyttävät eteerisiä öljyjä päivittäin useita kertoja, useilla eri tavoilla.

– Minulla oli ollut diffuuseri noin kymmenen vuotta, mutta muutama vuosi sitten innostuin enemmän. Minulla oli raskas elämäntilanne ja keskenmeno taustalla. Ystävä suositteli tuolloin öljyjä tunnetyöskentelyyn, Visuri muistelee.

Hän kuvaa, että aiemmin hänellä ei ollut laadukkaita öljyjä, joten kun hän viimein sai itselleen laadukkaat öljyt, huomasi hän niiden vaikutuksen.

– Ne mullistivat kaiken, yrittäjyyden ja henkisen työskentelyn, Visuri hymyilee.

Palmu puolestaan alkoi käyttää eteerisiä öljyjä enemmän vuonna 2016 syntyneen, vakavasti sairaan tyttärensä myötä.

– Eteerisillä öljyillä on kyky vapauttaa tunteita, ja sain niistä paljon apua niin tunne- kuin fyysiselläkin puolella. Tein vauvahierontaa tyttärelleni käyttäen lapsille tarkoitettua eteeristen öljyjen sekoitusta, ja samalla itkin huoliani ja pelkojani ulos. Huomasin myös lapseni rauhoittuvan, Palmu kertoo.

Naiset ovat tutustuneet toisiinsa eteeristen öljyjen välityksellä. Visurin innostuttua öljyistä enemmän alkoi hän kaivata niiden käytön tueksi suomenkielisiä kortteja.

– Olin huomannut Minnan postailevan öljyistä. Otin häneen yhteyttä ja ehdotin korttien tekemistä yhdessä, Visuri kertoo.

Keväällä 2023 ilmestyivät Eteeristen öljyjen voimakortit, jotka Palmu on kuvittanut ja joiden mukana tulee vihkonen öljyjen vaikutuksista.

Öljyillä oma värähtelytaajuus

Visuri ja Palmu kertovat, että jokaisella kasvilla ja eteerisellä öljyllä on oma värähtelytaajuutensa, ja sen avulla voidaan vaikuttaa kehon värähtelytaajuuteen. Hajuaistimus kulkeutuu aivojen limbiseen järjestelmään, jossa syntyy tunnevaste.

– Tunteilla on tietty värähtelytaajuus, joten öljyt vaikuttavat hetkessä tunteisiin, Visuri kertoo.

Öljyjen avulla voikin esimerkiksi tukea keho-mieliyhteyttään tai parantaa tietoisuustaitojaan.

– Tuoksujen on myös todettu parantavan muistia, Visuri kertoo.

Öljyjä voi käyttää laimennettuna iholla, kunhan ne ovat laadukkaita.

– Kun öljyt on tislattu huolella, niiden bioaktiiviset aineet säilyvät aktiivisina ja pääsevät vaikuttamaan kehossa. Pienimolekyyliset yhdisteet läpäisevät ihon ja kulkeutuvat verenkierron mukana hetkessä eri puolille kehoa, Palmu kertoo.

Molemmat naiset korostavat, että markkinoilla on monenlaisia eteerisiä öljyjä, joista osa sisältää esimerkiksi synteettisiä aineita. Myös eteerisen öljyn pitoisuus voi vaihdella todellisuudessa muutamasta prosentista 100 prosenttiin.

– Siksi kuluttaja tarvitsee tietoa ja tietoisuutta siitä, mitä on valitsemassa.

– Runsaasti laimennetut öljyt härskiintyvät herkästi. Synteettisiä aineita sisältävät öljyt voivat olla tuoksuiltaan hyvin makeita ja voimakkaita.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 8/2023!

LT2

Minna Palmu (vas.) ja Mona Visuri käyttävät eteerisiä öljyjä runsaasti arjessaan erilaisilla tavoilla. He myös tutustuivat toisiinsa eteeristen öljyjen välityksellä.