Ennen kuin merilevää levitetään hiukseen, ne pestään syväpuhdistavalla shampoolla ja kuivataan pyyhekuiviksi. Sen jälkeen merilevästä keitetty nestemäinen geeli levitetään pesupaikalla hiuksiin. Kun merilevä on levitetty päähän, hiukset peitetään kylmällä pyyhkeellä. Vaikutusta tehostaa päällimmäksi tuleva villapipo, kertoo Ekokampaamo Havun yrittäjä Eeva-Kaisa Reentie. Kuva: Juha Jokinen

Merilevähoito puhdistaa ja samalla merilevä muodostaa suojaavan kalvon hiuksen pintaan. Merilevä sisältää aminohappoja, kuituja, rasvoja, proteiineja, vitamiineja, hivenaineita, rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja kalsiumia.

– Merilevä kirkastaa hiusten omaa väriä. Jos on vaalea tai vaalennettu hius tai luonnonkihara eli vähän karkea ja avoin hius, merilevä tekee hiuksista joksikin aikaa helposti hoidettavat. Sen hiuksiin tuoma kiilto on aivan uskomaton! Asiakkaat ovat olleet todella ihastuneita lopputulokseen, sanoo Ekokampaamo Havun yrittäjä Eeva-Kaisa Reentie  Tampereelta.

Merilevähoito tehdään samalla kertaa sekä hiuksiin että hiuspohjaan. Se on ammattilaisten, ekokampaajien tekemä hoito, eikä sitä ole saatavilla kotikäyttöön. 

Merilevä on kuivatun sipulin näköistä. Siitä keitetään geelimäinen massa, joka laitetaan lämpimänä pestyihin hiuksiin. 

– Yleensä pesen hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Mutta jos asiakkaalla on hiuksissa paljon kertymiä tai jokin ongelma, saatan lisäksi tehdä kevyen savishampoopesun. Kun merilevä on levitetty päähän, peitän hiukset kylmällä pyyhkeellä ja laitan vielä asiakkaan päähän villapipon. Hoito saa vaikuttaa 10 minuutista tuntiin. Keskimääräinen vaikutusaika on 20–30 minuuttia, Eeva-Kaisa kertoo.

Pari kertaa vuodessa 

Eeva-Kaisan mukaan merilevä puhdistaa hiuksista ilmansaasteita ja metalleja, joita niihin kertyy vaikkapa putkistoista. Se on myös tehokas puhdistautumiseen lääkekuurin jälkeen, mutta vasta, kun ihminen on kokonaan parantunut. 

– Merilevä poistaa hyvin hiuslakkakertymiä, mutta hoitokertoja saatetaan tarvita pari peräkkäin, jos lakka on oikein pahasti jämähtänyt kiinni hiuksiin.

– Pääsääntöisesti suosittelen merilevähoitoa kaksi kertaa vuodessa. Kuuriluontoisena sen voi tehdä useamminkin. Minulla on muutamia harmaatukkaisia asiakkaita, joiden hiukset vesi kellastuttaa. Heille teen hoitoja viiden-kuuden viikon välein; hiukset pysyvät puhtaanvärisenä ja ihanan tuntuisena. 

Ekokampaajilla käytössä oleva merilevä on nimeltään Irlannin sammal. Sitä kasvaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Kun hiuksiin on tehty merilevähoito, Eeva-Kaisa suosittelee hoitamaan hiuksia luonnonkosmetiikkatuotteilla. 

– Puhdistava hoito vaatii tuekseen kehon nesteytystä. Varsinkin sinä päivänä, jolloin hoito tehdään, olisi hyvä juoda paljon vettä. 

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 8/2022!