Pekkosen suku on kotoisin Puruveden rannalta Etelä-Savosta. – Puru ja Pur viittaavat sanoina puhtauteen, joten tärkeä arvomme eli puhtaus yhdistyy myös PUR-kaupan nimessä, äiti ja tytär, Onerva ja Anu Pekkonen sanovat. Kuva: Osmo Puuperä

PUR Hyvinvointikauppa eli Helsingin Kampissa sijaitseva hyvinvointituotteiden kivijalkamyymälä täytti syyskuussa kymmenen vuotta.

– Kokonaisvaltainen hyvinvointi on punainen lanka tuotevalikoimassamme. Esimerkiksi ravintolisiä hankkiessamme olemme tarkkoja niiden puhtaudesta ja laadukkuudesta. Suosimme tutkittuja tuotteita, summaa PUR Hyvinvointikauppaa luotsaava, 44-vuotias yrittäjä Anu Pekkonen.

PUR-kaupan homeopaattiset tuotteet tulevat eurooppalaisilta valmistajilta, joita ovat DCG Nordic Ab, Helios Homeopathy Ltd, Dr. Reckeweg Bensheim ja Schmidt&Nagel. PUR-kaupassa toimii diplomihomeopaatteja ja ravitsemuksen alan ammattilaisia.

– Homeopaatti ohjaa tuotteiden valinnoissa. Jos kyse on isommasta terveysongelmasta, ohjaamme asiakkaan homeopaatin vastaanotolle. Verkkokaupamme kautta voi lähettää kysymyksiä tai varata ilmaisen videokonsultaation. Myös puhelinpalvelu on käytössä, Pekkonen listaa asiointimahdollisuuksia.

Kaikki alkoi Hakaniemestä

PUR-kaupan taustalla toimii emoyritys Circlum Farmasia Oy, jonka historia on paljon PUR-kauppaa pitempi. Homeopaattinen apteekki Circlum Farmasia toimi pitkään Hakaniemen apteekin yhteydessä Ympyrätalossa Helsingissä. Sen perusti vuonna 1996 apteekkari, diplomihomeopaatti Onerva Pekkonen, Anu Pekkosen äiti.

– Äitini ajatuksena oli tarjota lääkkeiden rinnalla täydentäviä ja pehmeitä hoitokeinoja apteekin asiakkaille. Täydentävät hoitomuodot olivat tuolloin tuttuja erityisesti Manner-Euroopasta, ja äitini koki, että niitä tulisi olla myös suomalaisten kuluttajien saatavilla. Osa asiakkaistamme on edelleen samoja kuin 1990-luvullakin, selvittää Anu Pekkonen. Hän tuli perheen yritystoimintaan mukaan vuonna 2013.

Onerva Pekkosella on kolme lasta, ja hän oli alun perin ajatellutkin Circlum Farmasian perheyritykseksi. Lapset ovat olleet yrityksessä osakkaina, mutta he tekivät aikoinaan omat uravalintansa ja opiskelivat muita aloja. Anu Pekkonen opiskeli antropologiaa ja kehitysmaatutkimusta.

– Toimin kehitysyhteistyötehtävissä ulkomailla kansainvälisissä järjestöissä vuoteen 2013 asti.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 7/2023!