Hiuspohjanaamion ekokampaaja Tarja Rantakangas sekoittaa kuivatuista, ayurvedisista kasveista ja lämpimästä vedestä.

Ekokampaaja Tarja Rantakangas suosittelee ayurvedisen hiuspohjahoidon aluksi intialaista päähierontaa. Yläselän, hartioiden, niskan ja pään käsittely rentouttaakin mukavasti näyttöpäätekireää yläkroppaa ja mieltä.

– Intialaisessa päähieronnassa käsitellään ayurvedan eli intialaisen perinnelääketieteen mukaisia marma-pisteitä, joiden ajatellaan kuljettavan virtaavaa energiaa. Siksi niiden käsittely yleensä sekä rentouttaa että virkistää, Tarja sanoo.

Intialaista päähierontaa Tarjalla on Vihreä Sydän ekokampaamossaan 20, 30, ja 40 minuutin 30-45 euroa maksavat vaihtoehdot. Hoito voidaan tehdä luomuöljyn kanssa tai ilman. Intialaisen päähieronnan jälkeen Tarja levittää asiakkaan hiuspohjaan ja hiuksiin hoitavan naamion. Naamion hän sekoittaa kuivatuista, ayurvedisista kasveista ja lämpimästä vedestä.

– Kuivuuden lisäksi hiuspohjan yleisiä ongelmia ovat kutina, hilse ja rasvoittuvuus, usein moni näistä yhdessä. Hiuspohjahoidossa valitsen käyttämäni yrtit asiakkaan hiuspohjan mukaisesti. Moni käy ayurvedisessä hiuspohjahoidossa myös ennaltaehkäisy– ja hemmottelumielessä, Tarja kertoo.

Hän huomauttaa, että hiuspohjan ongelmat eivät aina johdu ulkoisista tekijöistä, kuten lämpötilanvaihteluista ja hiusten käsittelyistä, vaan esimerkiksi monet lääkkeet voivat horjuttaa hiuspohjan ihoa suojaavan maitohappobakteerivaipan tasapainoa.

Hiuspohjanaamio, jonka Tarja levittää hiusten latvoihin saakka, saa vaikuttaa noin 45 minuuttia. Hiukset pestään ennen hoitoa. Hiuspohjahoito maksaa Tarjan Nummelassa, läntisellä Uudellamaalla toimivassa Ekokampaamo Vihreä Sydämessä 65 eurosta alkaen hiusten pituudesta riippuen.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 4/2023!