Energialeikkaus on leikkauksena tekninen. Se tehdään samalla tavalla kaikille, niin nais- uin miesasiakkaillekin. Energialeikkaus alkaa aina intialaisella päähieronnalla. 

– Pään hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä stimuloi hiuspohjaa ja pistää kuona-aineet liikkeelle. Samalla hieronta rentouttaa koko kehon. Hieronnan jälkeen hiukset pestään, kertoo Ekoparturi-kampaamo Koivun yrittäjä Jenni Sillman Tampereelta.

Energialeikkauksessa hiuksia kammataan ja leikataan moneen kertaan monesta suunnasta, jotta kaikki hiuskulmat saadaan pois. Tiheään tehtävällä hiusten kampaamisella pyritään siihen, että hius kuivuu leikkauksen aikana ja asettuu omalle, luonnolliselle paikalleen ilman, että sitä tarvitsee föönata.

– Hius leikataan leikkaussaksilla tylpästi tiettyä leikkauskaavaa noudattaen. Veistä tai ohennussaksia ei käytetä. Energialeikattu hius laskeutuu tavalla, joka on sille luonnollinen ja ihanteellinen. Energialeikatut hiukset myös pysyvät yleensä siisteinä pidempään kuin tavanomaisesti leikatut, Sillman kertoo.

Hänen mukaansa energialeikkauksen pystyy toteuttamaan paremmin ja se on enemmän edukseen, jos hiuksilla on vähän enemmän mittaa. 

– Jos asiakkaalla on millisiilitukka, on siihen vähän hankala tehdä perinteistä energialeikkausta. Mutta jos vaikkapa päälaella hiuksilla on enemmän pituutta, ne pystyy leikkaamaan energialeikkaustekniikalla.

– Leikkauksen juju on juuri siinä, että hiusta pitää pystyä harjaamaan ja kampaamaan ja pöyhimään hiuspohjasta. Jos hius on kovin lyhyt, sitä ei pysty samalla tavalla nostelemaan. Intialaista päähierontaa pystyy tekemään, ja sitä olen tehnytkin miehille. 

Sillman kuvaa energialeikkausta kokemuksena hyvin rentouttavaksi, sillä palvelu toteutetaan hiljaisuudessa kynttilän valossa, ja taustalla soi rauhallinen musiikki. 

– Energialeikkauksessa on kyse muustakin kuin vain hiusten leikkaamisesta. Kokemus on monelle vahvan meditatiivinen. Olo on sen jälkeen tosi rentoutunut, kun on saanut rauhassa nauttia hiljaisesta hetkestä, eikä ole tarvinnut miettiä mitään.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 8/2022!

sillman5

– Jos miehellä on kovin lyhyet hiukset, ei niihin voi tehdä energialeikkausta. Mutta voi antaa kokonaisvaltaisesti rentouttavaa intialaista päähierontaa, kertoo Ekoparturi-kampaamo Koivun yrittäjä Jenni Sillman. Kuva: Hilda S.