– Esiintyjän työ vaatii esillä oloa, mutta en tingi vapaa-ajastani. Pohjimmiltani olen koti-ihminen, Henna Peltonen pohdiskelee. Kuva: Petri Naukkarinen

Julkisuus on Henna Peltosen, 41, herkälle taiteilijasielulle opettavainen elämänkoulu. Hän tunnistaa elämässään kaksi selkeääroolia: työminän ja kotiminän.

– Artistina teen juuri sitä työtä, jota haluankin. Nautin keikkailusta, lavalla on ihana olla. Haluan kuitenkin tulla keikalta suoraan kotiin. Vapaa-ajalla en käy bilettämässä ja vältän väkijoukkoja. Viihdyn kotona villasukat jalassa neuloen, kutoen ja lukien, Peltonen sanoo.

Omissa oloissa viihtyminen on usein osa erityisherkän elämäntapaa. Peltonen kertoo olleensa erityisherkkä lapsesta asti.

– Olen aina aistinut muiden ihmisten energioita ja tunnetiloja. Herkkyys on sekä siunaus että kirous. Olisi helpompaa olla vähemmän herkkä, mutta samalla jäisin jostain paitsi. En antaisi herkkyyttäni poiskaan, sillä koen sen enemmän lahjaksi, hän pohtii.

Hyvinvointi on hänelle kokonaisuus, johon kuuluvat terveellinen ravinto, liikunta, lepo yhtä hyvin kuin läheiset ihmiset, musiikki, avantouinti ja meditaatio.

– Kuuntelen aina sydäntäni ja teen asioita, joista saan iloa ja voimaa. Toistaiseksi hän ei ole pyynnöistä huolimatta halunnut osallistua esimerkiksi tosi-tv -ohjelmiin.

– Olen ollut aiemmin spontaani heittäytyjä, mutta olen viime vuosina tullut varovaisemmaksi. Välillä minun on vaikea luottaa ihmisiin, Peltonen myöntää.

Rajat huonoille uutisille Peltonen kertoo lukeneensa vuosia sitten Laura Lynne Jacksonin kirjan Taivaanvalo, jossa kirjailija kertoo omasta energiaherkkyydestään.

– Lukiessani kirjaa ymmärsin omaavani saman taipumuksen. Nykyisin tiedetään jo enemmän energeettisestä todellisuudesta, ja se kiinnostaa tutkijoitakin.

– Oman hyvinvoinnin vuoksi herkän ihmisen on tärkeä oppia laittamaan rajat sille, mitä ottaa vastaan. Siten on tarpeen välttää ikäviä asioita, kuten esimerkiksi ahdistavia uutisia. Koronaepidemian aikana lopetin uutisten säännöllisen seuraamisen. Ahdistun jatkuvista pelon uutisista. Käännän kanavaa, kun uutiset alkavat.

Peltosta harmittaa jatkuva pelon lietsominen yhteiskunnassamme.

– Uskon siihen, että se, mitä ruokit, lisääntyy. Jos jatkuvasti ruokkii itseään ikävillä uutisilla ja asioilla, se vaikuttaa konkreettisesti omaa olotilaa huonontavasti. Peltonen haluaisi kuulla enemmän hyvän mielen uutisia.

– Positiivisiin uutisiin erikoistuneet TV-kanavat olisivat enemmän kuin tervetulleita. Maailmassa on paljon hyviäkin asioita, jotka odottavat kertomistaan. Itse haluan keskittyä enemmän hyvään kuin pahaan.

Vuonna 2016 Peltonen kävi kaksi reikikurssia ja valmistui energiahoitajaksi. Kurssien myötä hänelle avautui syvemmin se, miten paljon voimme vaikuttaa hyvinvointiimme energeettisellä tasolla. Peltonen päätti avoimesti kertoa energialääketieteen asioista somessakin, ja samalla hän avasi omaa herkkyyttään.

– Tuohon aikaan energeettinen todellisuus oli vielä vieras asia ja aiheutti kummastusta. Toistaiseksi en ole tehnyt energiahoitajan työtä, mutta lapsille ja muille läheisilleni teen hoitoja säännöllisesti. Otan energiahoitoja myös itse.

Peltosen energiahoitaja Eira Litmanen tekee sekä lähi- ja etähoitoja sekävalmennuksia.

– Olen saanut Eiran kvanttienergiahoidoista paljon apua. Eräs mieleenpainuva kokemus tapahtui Moldovassa keikkamatkalla. Sain ruokamyrkytyksen juuri ennen esiintymistä ja olin todella huonossa kunnossa. Otin yhteyttä Eiraan ja pyysin häneltä etähoidon. Energiahoidon jälkeen oloni parani välittömästi ja keikka saatiin hoidettua.

Energiamaailman avauduttua Peltonen on halunnut keskittyä voimaannuttaviin energioihin myös kotonaan. Se on näkynyt pelkistämisen tarpeena.

– En voi sanoa muuttuneeni minimalistiksi, mutta huomaan, että tavarapaljous ahdistaa minua. Niinpä olen selkeyttänyt kotimme sisustusta. Tykkään siitä, ettei tavara tuki kodin energioita. Energia virtaa paremmin, kun tila hengittää.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 3/2024!