Homeopatianeuvojakoulutuksien sekä homeopatian tuotetietouden saralla Filippa Nyqvist (vas.) ja Päivi Mustajärvi tekevät tiivistä yhteistyötä.

Homeopaatti Filippa Nyqvist sekä homeopaatti ja homeopatianeuvoja Päivi Mustajärvi ovat kulkeneet erilaisen matkan homeopatian pariin, mutta homeopatian filosofian löydettyään ja oivallettuaan se kolahti molemmilla. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen 1990-luvun alussa silloin helsinkiläisellä, nykyään porvoolaisella, 52-vuotiaalla Filippalla ei oikein ollut selkeää suuntaa, mitä hän lähtisi opiskelemaan.

– Pidin välivuoden ja lähdin tutustumaan Afrikkaan: Sambiaan, Botswanaan ja Zimbabween. Olin hetken aikaa majoittuneena yhden suomalaisperheen luona. Heille tulevasta Hesarista huomasin pienen ilmoituksen, joka kertoi, että Kairon instituutissa alkaa vyöhyketerapiakoulutus.

Filippalle tuli varma olo, että kyseinen oppilaitos on häntä varten. Vyöhyketerapiaopinnot olisivat voineet olla yksi vaihtoehto, mutta hän ryhtyi opiskelemaan Kaironissa aluksi ravinto– ja paastoterapiaa.

– Homeopatiaakin oli siellä tarjolla. Aloitettuani homeopatiakoulutuksen olin ensin hyvin epäileväinen, mutta jatkettuani opintoja puolen vuoden ajan alkoi se kolahtaa, kertoo Filippa.

– Oivalsin, että noinhan ihminen toimii, eli homeopatian maailmankuvan ja sen järjestelmällisten periaatteiden mukaisesti. Olemme kaikki – ihmiset, kasvit, eläimet, mineraalit – kokonaisvaltaisesti värähtelevää energiaa ja toisensa kanssa samankaltaisesti resonoidessaan energioista vapautuu parantavia värähtelyjä.

Filippa kiteyttää, että homeopatiassa olennaista on löytää kullekin ihmiselle hänen ongelmaansa sopivat homeopaattiset aineet, joiden värähtelyn kautta terveysongelmia aiheuttavia häiriötekijöitä saadaan minimoitua ja poistettua. Homeopaattisella hoidolla pyritään palauttamaan terveys nopeasti, kivuttomasti ja pysyvästi.

– Häiriötekijä, oli se sitten fyysinen, emotionaalinen tai sosiaalinen, heikentää ihmisen immuniteettia, jolloin sairausalttius kasvaa, hän tarkentaa.

– Samoin ajatukset. Koska kaikki on värähtelevää energiaa, myös ajatukset. Myönteiset ajatukset vetävät puoleensa myönteisyyttä, toimivat kutsuina positiivisuudelle, jolloin positiivisten energioiden kohdatessa ne moninkertaistuvat. Ajattele rakastumista, tai kun saat tehdä jotain sinulle merkityksellistä tai sinuun luotetaan; hyvä lisääntyy hyvyydessä! Negatiiviset ajatukset puolestaan toimivat päinvastaisesti, havainnollistaa Päivi.

Luonto parantaa

Oulussa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Päivi Mustajärvi, 66, lähti 17-vuotiaana vuonna 1974 elämänsä ensimmäisen kerran junalla Helsinkiin: homeopaattiseen apteekkiin.

– Sairastelin lapsena valtavasti. Ensimmäisen kerran minut vietiin ambulanssilla sairaalaan kaksiviikkoisena, kun henki ei kulkenut. Lukuisiin infektioihin ja moniin muihin sairauksiin söin lapsena valtavat määrät antibiootteja ja muita lääkkeitä, kuten kortisonia ja antihistamiineja. Koko ajan olin varma, että on olemassa jokin toinenkin tapa parantua ja ylläpitää terveyttä. Kun tutustuin professori Toivo Rautavaaran tuotantoon Oulun kirjastossa, oivalsin, että tässä se on: Luonto parantaa, kun sille antaa tilaisuuden.

– Tutustuminen kasvilääkintään, vyö-hyketerapiaan, erilaisiin hierontoihin sekä junamatka homeopaattiseen apteekkiin todella kannatti: 20-vuotiaana olin lääkkeetön, Päivi muistelee.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 6/2023!