Pippa Laukka
Luonnonmukaisuus, sertifiointi ja kotimaisuus ovat Pippa Laukalle tärkeitä valintakriteereitä kosmetiikassa. Kuva: Mitja Kortepuro

Lappi on lääkäri Pippa Laukalle mielen puhdistumisen ja rauhoittumisen paikka, jonne on päästävä aina uudestaan. Laukan ensimmäinen työpaikkakin lääkärinä oli pohjoisessa, Rovaniemellä.

– Käyn paljon Lapissa nauttimassa luonnosta. Hiihdän, vaellan ja käyn kanoottiretkillä, yleensä ihan oikeassa Lapissa eli napapiirin yläpuolella, Pippa toteaa.

Luonnonmukaisuus on Pipalle tärkeä asia kaikessa, niin ruuassa kuin ihonhoitotuotteissakin. Niinpä ei ole ihme, että hänen suosikkisarjansa kosmetiikassa ja ihonhoidossa, Taiga Cosmetics, on aktiivitehoaineidensa osalta peräisin Lapin luonnosta. Tuotteissa käytetään Lapista löytyviä tehoaineita, kuten puolukan, mustikan ja tyrnin siemenöljyjä. Lisäksi hyödynnetään männyn, kuusen ja koivun uutteita.

Taiga Cosmeticsin tuotteet ovat luonnollisia, vegaanisia ja eettisesti Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja. Tuotteilla on COSMOS Natural -sertifikaatti, joka takaa, että tuotteet täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit niin raaka-aineiden, valmistuksen, pakkausten kuin eettisyydenkin suhteen.

Pipalle on tärkeää, että kosmetiikka on paitsi luonnonmukaista, myös kotimaista ja ekologista, ja että se on sertifioitu. 

– Haluan tutkittuja tuotteita, jotta tiedän, mitä saan.

Pipan vaatimukset ihonhoidon suhteen ovat ehkä tavallistakin korkeammalla. Lääkäritausta vaikuttaa siihen, että terveellisyys on monissa asioissa etusijalla, ja hänen erilaiset työtehtävänsä asettavat myös erilaisia vaatimuksia. 

– Esimerkiksi tv-työ edellyttää omanlaisensa meikin, joka on voitava puhdistaa iholta hyvin, mutta hellävaraisesti.

Kotimaisuus ei myöskään ole vähäpätöinen valintakriteeri.

– Lähellä tuotettu on aina parempi kuin muualta tuotu. Koska itsekin olen yrittäjä, haluan tukea suomalaista yrittäjyyttä.

– Tärkeä puoli kosmetiikassa minulle on myös tuotteen tuoksu. Rakastan tuoksuja, mutta en halua liian voimakasta. Hyvä tuoksu on mieto ja miellyttävä.

– Lappi-sana luo tuotteessa tietysti jo mielikuvan puhtaudesta, mutta Lappi on raaka-aineiden lähteenä hyvä. Jos lähin moottoritie on satojen kilometrien päässä, luonnossa on vähemmän erilaisia saasteita ja laskeumia kuin tiheään asutuilla paikoilla ja liikennevirtojen lähellä. 

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 8/2022!