Eläköityminen ei ole liikunta-alan yrittäjällä Anne Sällylällä suunnitelmissa, vaikka uraa on takana jo yli neljäkymmentä vuotta. 

Oma liikuntakoulu Tampereella työllistää Annea edelleen. Hän ohjaa liikuntaa kahdesta kolmeen tuntia joka päivä. Uutena on tullut mukaan nettijumppa. 

– Pidän tunnit monipuolisina: body pumpia, pilatesta, zumbaa, kehonpainoharjoittelua, reisi-vatsa-pakara -tunteja ja puistojumppaa.

Monipuolisuus ylläpitää ammattitaitoa ja tuo haastetta elämään.

– Olen mielestäni edelleen kohtalaisen hyvässä kunnossa ja siksi pystyn ohjaamaan raskaitakin tunteja.

Liikunta on Annelle iso osa elämää, mutta paljon muutakin elämään mahtuu. Hän on ahkera taiteen ja kulttuurin harrastaja, ja on mukana myös politiikassa.

– Olen toiminut kokoomuksen edustajana kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa sekä useissa lautakunnissa, ja olen toiminut myöskin seurakunnassa valtuustossa ja neuvostossa.

Anne on neljän aikuisen tyttären äiti. Hän asuu omakotitalossa Tampereen Hervannassa.  

Ilo kodin perintönä

Motivaatiota ja intoa työhön Annella riittää. Hän pyrkii olemaan energinen ja kannustava ohjaaja.

– Oiin kauan kuin jalka nousee ja yksikin asiakas tulee tunnilleni, jatkan tätä työtä.

Intohimo työhön lienee peräisin isältä, joka oli yrittäjä, huolitsija Turun satamassa. Positiivinen asenne kaikkeen tekemiseen ja elämään yleensä on myös kodin perua.

– Olen kiitollinen vanhemmilleni, jotka kannustivat. Äiti oli iloinen ja myönteinen ihminen, eikä lapsuudessani minulle oltu koskaan vihaisia.

Niinpä positiivisuus on iso osa Annen elämänasennetta.

– Tunnille menen aina hyvällä tuulella. Toivon, että se tarttuisi asiakkaisiini.

– Kun menen vetämään tuntia, haluan kuitenkin olla mahdollisimman aito, tekopirteys ei siihen sovi. Mutta toki minulla on myös vastuu ammattitaidosta, joka pitää sisällään sen, että omia murheita ei tunnille tuoda.

Anne haluaa tarjota liikuntaa mahdollisimman monelle. Tuntien hinnat ovat  kohtuullisia, jotta hinta ei tulisi esteeksi osallistumiselle.

– Moni joutuu nykyisin katsomaan, mihin rahaa käyttää. En tulisi sen onnellisemmaksi, vaikka pyytäisin tunneista suurempia summia. Tällä olen elättänyt itseni ja perheeni.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 9/2022!

anne

Liikunnan lisäksi Anne Sällylä muistuttaa riittävän unen, terveellisen ja monipuolisen ravinnon, tupakoimattomuuden ja raittiuden merkityksestä terveydelle. Kuva: PhotoStella