Ionisoidun veden terveyshyödyistä vakuuttunut Homeopathy School Helsingin yrittäjä, homeopaattien kouluttaja Reeta Pohjonen juo päivittäin reilut kaksi litraa ionisoitua vettä, jonka hän valmistaa Katajanokalla Helsingissä toimivaan yritykseensä reilu vuosi sitten hankitulla, japanilaisvalmisteisella vesi-ionisaattorilla.

– Japanilainen vesi-ionisaattori filtteröi vesijohtovedestä pois kloorin ja epäpuhtaudet, kuten raskasmetallit, mikromuovit, bakteerit, virukset ja loiset sekä myös lääkejäämät, ja erottaa vedyn ja hapen elektrolyysin avulla. Vesi-ionisaattori suodattaa, alkalisoi ja tuottaa molekulaarista vetyä sisältävää vettä, Pohjonen kertoo.

Japanissa kyseisellä laitteella on lääkesertifikaatti.

– Molekulaarista vetyä sisältävää vettä käytetään Japanissa laajalti sairaaloissa, hän sanoo.

Pohjosen yhteistyökumppani, Homeopathy School Helsingin opintosihteeri ja homeopatiaopiskelijoiden tutorina toimiva Nina Bergroth kertoo molekulaarisen vedyn tekevän vedestä antioksidanttista.

– Koska vety on selektiivinen antioksidantti, se poistaa haitallisia vapaita radikaaleja kehosta sekä nesteyttää paremmin kuin tavallinen hanavesi, sanoo Bergroth.

– Ionisoidussa vedessä ei tunnu mitään makua, eikä tuoksua. Pienen pieniä kuplia siinä on, jonka vuoksi kutsunkin tätä vettä leikkisästi terveelliseksi shampanjaksi, hymyilee Pohjonen.

Käyttötarkoitus määrää pH:n

Pohjosella ja Bergrothilla oleva vesi-ionisaattori valmistaa pH-arvoltaan seitsemää erilaista vettä.

– Juomiseen soveltuvat 8,5, 9 ja 9,5 pH-arvon alkalisoidut vedet. Mikäli elimistö on kovin herkkä, suosittelemme aloittamaan pH-arvoltaan 8,5:n vedellä. Yhdessä lääkkeiden kanssa otettuna suositellaan kuitenkin ainoastaan laitteella puhtaaksi filtteröityä vettä, joka on pH-arvoltaan neutraali eli 7. Samoin vauvoille annettavaksi suositellaan pH-arvon 7 filtteröityä vettä. Neutraali vesi on filtteröityä vettä, eikä siinä ole molekulaarista vetyä.

Veden käyttötarkoitus määrittelee sen pH-arvon.

– Juomaveden sekä kahvi- ja ruoanlaittovedeksi sopivat pH-arvot ovat 8,5:stä yhdeksään. Kasvovedeksi sekä hiusten loppuhuuhteluun soveltuu erinomaisesti pH-arvoltaan 6:n vesi. Huonekasvit rakastavat pH 6:n vettä, joka puhdistaa myös ikkunat, peilit ja muut kodin lasipinnat, Pohjonen ja Bergroth kertovat.

– Siivoukseen soveltuu vahvasti emäk-sinen, 11,5 pH:n alkalinen vesi. Sillä saa myös tuontihedelmistä ja -vihanneksista pois öljypohjaisten torjunta-aineiden jäämät, jotka tuntuvat hedelmien ja vihannesten pinnassa nahkamaisena kalvona.

Bergroth kertoo tehneensä tästä kokeilun.

– Laitoin kirsikkatomaatteja kymmeneksi minuutiksi sekä vesijohtoveteen että 11,5 pH:n veteen. Kymmenen minuutin jälkeen liotusvetenä käytetty vesijohtovesi oli väritöntä, alkalinen vesi oli värjäytynyt kellertäväksi.

– Vahva desinfiointiaine on pH-arvoltaan 2,5, eli voimakkaasti hapan.

Myös Bergrothin 13-vuotias Hertta-kissa on alkalisen veden ystävä.

– Jos laitan vierekkäin pH-arvoiltaan 7, 8,5, 9 ja 9,5 vedellä täytetyt juomakupit, niin Hertta valitsee aina 9.5:sen veden. Hän on leikkisä kuin pentu! Lisäksi hoidan Herttaa homeopatialla.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 8/2023!

LT5

Reeta Pohjonen (takana) ja Nina Bergroth käyttävät ionisoitua vettä juomavetenä, ruoanlaitossa, kauneudenhoitoon ja myös kodinhoitoon sekä kukkasille. Kuva: Homeopathy School Helsinki