Heidi Korhonen (vas.) ja Marika Kiviharju valmistautuvat keskiaika-teeman kuvauksiin Roni-hevosen kanssa.
Heidi Korhonen (vas.) ja Marika Kiviharju valmistautuvat keskiaika-teeman kuvauksiin Roni-hevosen kanssa.

Valokuvaaja Marika Kiviharju on erikoistunut elämyksellisiin, lähinnä naisasiakkaille suunnattuihin kuvauspalveluihin. Pin up -kuvia, glamouria, nudekuvia, vahvaa naiseutta. Kuvia, joissa naiset poseeraavat itsensä takia, omaksi ilokseen – kauniina kaikki, riippumatta iästä, koosta tai ulkonäöstä. Uusimmissa kuvissa on myös mieheyttä, nokinaamaisia, villejä viikinkejä luonnon keskellä, upeita hevosia. Oman elämänsä sankareita.

Marika on pohtinut paljon naiseutta. Viime vuosina mieheyttäkin.

– Miehen ja naisen roolit eivät minusta saisi liikaa hämärtyä. Naiset ovat naisia ja miehet ovat miehiä. Erilaisia, mutta yhdessä syntyy balanssi.

Marika itse on kulkenut pitkän ja hektisen matkan sinne, missä nyt on. Hänet tunnettiin Helsingissä paitsi valokuvaajana, myös julkkiksena, joka näkyi ja kuului niin lehdissä kuin televisiossakin.

– Se elämä on nyt takana. Elämänarvoni ovat muuttuneet.

Punavuoren kerrostaloasunto on vaihtunut omakotitaloon Muurlassa. Luonto on tullut Marikalle yhä tärkeämmäksi.

Valokuviin on tullut uusia ulottuvuuksia. Marikan kuvissa on aina ollut tärkeää kuvan merkitys kuvattavalle – sen voimauttava ja itseluottamusta tuova vaikutus – mutta nyt vielä entistäkin enemmän.

Nainen saa olla sensuelli, eroottinen ja voimakas.

– Valokuvissa naiseus ei ole sitä, että poseerataan miehen katseelle, vaan enemmänkin sitä, että halutaan näyttää hyvältä oman itsen takia.

– Tottakai otetaan vaikkapa huomenlahjakuvia, mutta niihinkin tullaan oman itsen vuoksi, eikä niin, että ”haluan miellyttää miestäni ja siksi tulen”.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 7/2021!