Luottamus, lämpö, inhimil-lisyys, vastavuoroisuus ja vankka ammattitaito. Kliiinninen hypnoterapeutti Serafiina Edelmann tekee työtään täydestä sydämestä.

– Muiden auttaminen antaa minulle energiaa ja iloa, Serafiina sanoo.

– Syvät haavat ja traumat saavat hypnoterapiassa tulla esiin hyväksyvän ohjauksen viitoittamana. Niitä hoivataan eheiksi rakkaudella. Alitajunta työstää ongelmia, kunhan antaa sille tilaa.

Onnistunut terapia vaatii asiakkaalta pidempää pinnaa ja halua työskennellä ongelmiensa kanssa.

– Yhden kerran ihmeitä ei ole. Tämä on prosessi, kuten mikä tahansa muutos-, toipumis- tai paranemisprosessi. Mutta hypnoterapia on kuitenkin verrattain nopea apu monelle. Jo kolmella hoitokerralla saadaan aikaan muutos, Serafiina sanoo.

Hypnoosista on vallalla myös paljon vääriä käsityksiä. Moni muistelee niin sanottuja lavahypnooseja, joissa hypnotisoija laittaa ihmisen tekemään yleisön edessä jotakin hassua.

– Sellaisesta kliinisessä hypnoterapiassa ei ole ollenkaan kysymys. Annan lempeästi asiakkaalle työkaluja, joilla hän voi itse ratkaista ongelmiaan. Sovimme asiakkaan kanssa etukäteen, mihin lopputulokseen tähtäämme, ja annan hypnoosissa suggestioita tukemaan haluttua muutosta.

Hypnoterapiassa ei ole kyse vain hypnoosista, vaan se on yhdistelmä terapeuttista, ratkaisukeskeistä keskustelua.

– Hypnoosilla tuetaan ja autetaan muutoksissa, joita asiakas haluaa saavuttaa, olkoonpa se esiintymisjännityksestä eroon pääseminen, laihdutus, tupakoinnin lopettaminen tai vaikka tuki masennuksesta toipumiseen.

Kliininen hypnoterapia on taustaltaan tieteeseen ja tutkimukseen perustuvaa. Serafiina ei pidä hypnoosia vaihtoehtoisena hoitona – se on hänen mielestään täydentävä hoito.

Oma polku johti pitkälle

Serafiina on oman tiensä kulkija, joka lähti jo nuorena maailmalle. Pieni kotikylä Joutseno ei siinä vaiheessa tarjonnut vaihtoehtoja koulutuksen suhteen. Seikkailunhalu sai Serafiinan lähtemään au pairiksi Itävaltaan.

Itävallassa hän usein vietti viikonloput isäntäperheen alppimajassa vain koira seuranaan. Siellä hän koki jonkinlaisen henkistymisen.

– Mietin elämää ja luin paljon. Opin myös meditoimaan.

Au pair -vuosinaan hän löysi uudestaan kouluvuosien musiikkiharrastuksen, joka sitten johtikin pitkälle.

Serafiinasta tuli oopperalaulaja. Hän on esiintynyt monilla Keski-Euroopan estradeilla, muun muassa Birminghamin oopperassa Turandotin roolissa, Italiassa Toscanassa ja Suor Angelicanassa sekä harjoitussopraanona Lontoon Royal Opera Housessa Straussia laulaen.

Kun laulu tuli Serafiinan elämään, se imaisi hänet täysin mukaansa. Serafiina on opiskellut laulua Helsingin konservatoriossa ja Britanniassa Birkbeck Universityssa. Apurahan saatuaan hän pääsi Saksaan opiskelemaan, opettajanaan tunnettu dramaattinen sopraano, joka ymmärsi Serafiinan instrumenttia paremmin. Serafiina on myös itse dramaattinen sopraano, jolla on raskas ja korkea ääni.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 2/2023!

1 serafiina

Serafiina Edelmann sai hypnoterapiasta itse avun esiintymisjännitykseen. Se innosti hänet opiskelemaan alaa. Nyt hän auttaa muita.