Mira Nymanin hiukset saivat kirkkautta ja kiiltoa ekokampaaja Tiina Junnon hoidossa. Mira toivoi apua hiusten huonokuntoisuuteen.

Parturikampaaja Tiina Junno, 36, valmistui ekokampaajaksi seitsemän vuotta sitten. Tiinan yritys, kasviväreihin ja hemmotteleviin hiushoitoihin erikoistunut kokonaisvaltainen hiussalonki Tyyni toimii Helsingin Ullanlinnassa.

Tiina tarjoaa energialeikkauksia, kasvivärjäyksiä, savikirkastuksia ja monenlaisia hemmotteluhoitoja. Myös juhliin ja häihin valmistautuminen onnistuu rauhallisessa salongissa niin meikin kuin kampauksenkin osalta.

Hoidoissa käytetään muun muassa öljyjä, merilevää ja savea, ja hiusten värjäyksissä kasvivärejä, yrttejä ja savivaalennusta.

– Käytän hoidoissa ayurvedisiä yrttejä, mutta myös suomalaisia kasveja. Suomen luonto on täynnä hoitavia kasveja. Haaveissani on saada markkinoille tulevaisuudessa niitä vielä enemmän, Tiina sanoo.

– Olenkin hyvin kiitollinen, että uusia innovaatiota tulee kotimaasta enemmän. Meillä on puhdas luonto ja kasveilla uskomaton potentiaali kasvaa kesän aurinkoisissa öissä.

– Hoidoissa parasta ovat maadoittavat tuoksut. Koen, että luonnonmukaisia hoitoja tehdessä ihmisen luontoyhteys paranee.

Hiuspohjan kuivaharjaus sekä merilevä– tai cassiahoito on Tiinan oma suosikki, erinomainen keväällä ja kesällä.

– Kokonaisuus on puhdistava, kirkastava ja hoitava.

Alan suosio kasvaa

Ekokampaajia on Suomessa jo viitisen sataa. Määrä lisääntyy koko ajan. Tunnettuus on kasvanut, samoin asiakkaiden kiinnostus.

Ekokampaajaksi voi nykyisin kouluttautua monessa paikassa. Pohjakoulutukseksi kuitenkin tarvitaan ”tavallisen” kampaajan koulutus.

Tiina on koulutukseltaan paitsi parturikampaaja ja ekokampaaja, myös kosmetologi, teatterimeikkaaja ja merkonomi. Perinteinen kampaajan ja kosmetologin työ on valtaosaltaan vaihtunut ekokampaajan ja ekokosmetologin työhön.

Tiina on opiskellut kauneusalaa monipuolisesti, eikä ole malttanut opiskelua jättää vieläkään. Parhaillaan hän on tuotekehityskoulutuksessa työnsä ohella.

Tiina on myös Suomen koulutetut ekokampaajat ry:n uusi puheenjohtaja.

– Ekokampaamoilla on valoisa tulevaisuus, sillä asiakkaiden tietoisuus lisääntyy koko ajan. Monet haluavat eroon kovasta kosmetiikasta ja vahvoista kemikaaleista.

Tiina kiittelee ekokauneusalan hyvää kehitystä. Uusia, hyviä ekotuotteita tulee koko ajan markkinoille.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 4/2023!