Olen niin onnellinen siitä, kun saan hyödyntää hoitolassani monin tavoinpaikallista osaamista, hymyilee Parkanossa toimivan kauneushoitola Hunajaisen yrittäjä Sanna-Mari Pentti. Hunajaisen hän avasi ystävänpäivänä 14.2.2000. Uusiin, parin sadan neliön tiloihin kauneushoitola muutti toissa syksynä. Yrittäjän lisäksi Hunajainen työllistää neljä kosmetologia.

Ylöjärveltä kotoisin oleva, viisikymppinen Sanna-Mari muutti Parkanoon vuonna 1997 tutustuttuaan nykyiseen aviomieheensä. Perheessä on kaksi aikuista tytärtä. Kosmetologiksi Sanna-Mari valmistui tamperelaisesta, yksityisestä kosmetologikoulusta vuonna 1999.

Uutta toimitilaansa Parkanon keskustassa olevassa liiketilassa remontoidessaan hän panosti mahdollisuuksien mukaan kaikissa valinnoissa paikallisuuteen. Smile-suunnittelun sisustussuunnittelija, remontti-, putki-ja rakennusmiehet olivat parkanolaisia. Samoin materiaalit Smile- rakennuksen mittatilauskalusteineen löytyivät pääsääntöisesti parkanolaisten rakennus– ja puutavaraliikkeiden valikoimista.

– Mitä ei ollut valikoimissa, sitä tilattiin tai valmistettiin tarpeisiini, Sanna- Mari kiittää.

– Vihersisustuksen ja kukka-asetelmat saan tilattua paikallisesta kukkakaupasta sekä asiakastilaisuuksiin herkulliset tarjottavat paikallisista ravintoloista.

– Hengitä syvään ja tunne, miten hyvä Hunajaisessa on hengittää, Sanna- Mari kehottaa.

Helmenharmaat seinät ovat luonnonmukaista mineraalilaastia.

– Niiden käsityönä tehty rappaaminen kuivumisineen kesti hoitolan kaikkiin seiniin kuutisen viikkoa, hän kertoo.

Aasia Parkanossa

Sanna-Mari ja hänen miehensä rakastavat matkustamista. Vallankin Aasiaan suuntautuvilla matkoillaan Sanna-Mari on ihastunut aasialaiseen hoitokulttuuriin, jossa ihmistä palvellaan kokonaisvaltaisesti, ilolla ja esteettisesti elegantissa miljöössä; myös värit, tuoksut ja äänet hoitavat.

– Hunajaisen uusia tiloja suunnitellessani minulla oli mielikuvissani balilaisen hotellin aula, jossa on muhkea bamburiippukeinu. Palmut huojuvat rauhoittavasti. Värityksenä on harmonisia beigen eri sävyjä.

– Balilaisissa kauneus- ja terveyshoitoloissa käytetään runsaasti keinuja, jolloin asiakas saa hoidossa nauttia samalla keinun rauhoittavasta liikkeestä, Sanna-Mari sanoo.

Jämäköin juuttiköysin riippuva, Parolan Rottingin kuorimattomasta rottingista valmistama, muotoilija Harri Koskisen keinuva lepotuoli kutsuukin Hunajaiseen tulijoita rentoutumaan.

– Siinä teemme asiakkaille myös heidän niin halutessa pikahoitoja, esimerkiksi käsihoitoja sekä ripsien ja kulmien värjäyksiä, Sanna-Mari kertoo.

Thaimaassa hän on nauttinut elämyksellisistä jalkaspahoidoista, ja haluaa tarjota samanlaisia kokemuksia asiakkailleen omassa hoitolassaan. Jalkahoidossa istutaan rottinkisessa nojatuolissa. Jalat upotetaan kullattuun jalkakylpyastiassa olevaan, hurmaavasti tuoksuvia, hoitavia aineita sisältävään veteen. Veden hoitaja laskee kullatusta hanasta.

Hoitohuoneissa asiakas saa hoitopedillä selällä maatessa ihailla tähtitaivasta. Vatsallaan ollessa silmä lepää kukkasissa. Rentouttava musiikki soljuu taustalla.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 3/2024!

LT4

Rottinkisessa lepotuolissa tehdään asiakkaille myös pikahoitoja, vaikkapa käsille. Työpäivän lomassa henkilökunta voi ottaa lyhyen rentoutumishetken. Kosmetologi Oona Kaasalainen mikrotauolla. Kuva: Kauneushoitola Hunajainen