Ennen kuin Peppiina Meronen ymmärsi roh-kaisevan mielenravinnon merkityksen, hän ei nähnyt omassa elämässään pelkästään mahdollisuuksia ja ratkaisuja. Kaipuu oman näköiseen elämään sai hänet raivaamaan tietä sekä tilaa omille unelmille.

– Rohkaisevan mielen ravinnon avulla aloin ymmärtää, että minua varten voi olla mahdollisuuksia, ja jos teen töitä unelmieni eteen, ne voivat oikeasti toteutua. Yksi pieni muutos voi saada aikaan erilaisen elämän.

Pieni tärkeä muutos voi olla vaikkapa oikea kysymys luettuna oikeanlaisesta kirjasta tai toisen ihmisen sanomana.

– Kun sanomme toisillemme jotain rohkaisevaa tai kannustavaa tai osaamme kysyä oikean kysymyksen oikeaan aikaan, saa se aikaiseksi ajattelua, mitä ei ole ennen tullut edes ajatelleeksi. Niin pienestä on mahdollisuus käynnistyä aivan uudenlainen elämä.

Sanojen ja päätösten voima

Peppiina ei väsy puhumaan sanojen maagisesta voimasta ja ihmisten merkityksestä toinen toisillemme.

– Omien sanojemme merkitys on valtava. Sen vuoksi meidän pitäisi ottaa enemmän vastuuta sanomisistamme. Meillä on mielestäni myös velvollisuus toisiamme kohtaan, koska olemme yhdessä täällä pallolla. Kaikella, mitä puhumme tai millaisia sanoja suustamme päästämme, on merkitystä muihin ihmisiin.

Peppiinan mukaan yksi pieni päätös voi muuttaa täysin elämän suunnan.

– Jatkamme usein elämäämme tekemättä päätöksiä. Jos pysähtyisimme ajattelemaan, minkä päätöksen tekeminen veisi elämäämme siihen suuntaan, mihin haluaisin sen menevän, tilanne muuttuisi erilaiseksi.

– Omien päätösten voima on niin valtavan suuri.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 3/2023!

 

1 peppiina

Peppiina Meronen rohkaisee omannäköiseen elämään. Sanojen maaginen voima ja merkitys on hänen mukaansa valtava. – Meidän pitäisi ottaa enemmän vastuuta sanomisistamme. Meillä on mielestäni myös velvollisuus toisiamme kohtaan, koska olemme yhdessä täällä pallolla. Meidän pitäisi ymmärtää, että mahdollisuus ja mahdottomuus tai positiivinen ja negatiivinen ovat samaan aikaan olemassa. Se mihin keskittyy, ratkaisee kumpaa löytää. Kuva: Tanya Ewwel ja Anna-Reetta Nuorala