Kun selkä- ja niskakivuista kärsinyt Anna Lempiäinen löysi reikin ja shiatsun, se muutti hänen elämänsä. Nyt hän auttaa muita ihmisiä voimaan paremmin.

Reikiterapeutti ja shiatsuhoitaja Anna Lempiäisen kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin oli herännyt omien henkisten kasvukipujen ja fyysisten jumien myötä.

– Shiatsun löysin elämääni kokeilemalla itse, miltä se tuntuu. Niska-, hartia- ja selkäjumeista lähes koko elämäni kärsineenä shiatsuhieronta oli uskomaton kokemus! Se hoiti lihaksieni lisäksi koko kehoani. Hoidon jälkeen tuntui kuin olisin kävellyt pilvien päällä. Halusin antaa tämän kokemuksen myös muille ja auttaa ihmisiä voimaan paremmin, ja siksi hakeuduin shiatsuhoitajan opintoihin.

Annan kiinnostus maailman ei-fyysiseen tilaan oli lähtenyt jo lapsuudesta.

– Vanhempani tilasivat ja lukivat Ultra-lehteä. Kirjahyllyssämme oli myös paljon mielenkiintoisia kirjoja, kuten koko Carlos Castanedan tuotanto, Anna muistaa.

Varsinainen henkinen kehittyminen oli lähtenyt kiitonousuun kuitenkin vasta kolmekymppisenä.

– Ajavana voimana oli tunne siitä, että haluan kasvaa ihmisenä. Halusin olla paras mahdollinen versio itsestäni.

Anna oli käynyt ensimmäisen reikikurssin vuonna 2012 isänsä serkun Ritva Jänkälän opissa.

– Se kurssi muutti elämäni, koska silloin kykenin ensimmäistä kertaa tuntemaan elämänenergian eli Qin virtaavan käsistäni. Minulle aukeni kokonaan uusi maailma. Sain uuden tuntoaistin, jolla havaitsen erilaisia energioita.

Anna kuvailee silloista tunnetta niin, että ihan kuin olisi saanut supervoiman.

– No sehän se onkin! Reikin avulla pystyn auttamaan ihmisiä ja eläimiä voimaan paremmin sekä henkisesti että fyysisesti.

Voimaa ja varmuutta

Anna opiskeli Jänkälän opetuksessa reikiä Master-tasolle, jonka saavutti vuonna 2015.

Tiedonnälkä ei kuitenkaan loppunut siihen.

– Löysin itselleni uuden opettajan, José Figueroa Garcían. Hänellä oli reikiin todella erilainen näkökulma, joten kävin myös hänen kurssinsa 2-tasolle saakka vuonna 2016.

Sen myötä Anna sanoo saaneensa hoitoihinsa uudenlaista voimaa ja varmuutta, jonka hän on kokenut myös omassa terveydessään.

– Hoitaessani itseäni reikillä olen saavuttanut pysyvää mielenrauhaa sekä päässyt eroon monista oudoista selkäsäryistä, joiden havaitsin liittyvän lapsuuteni käsittelemättömiin tunneasioihin eli niin sanottuihin tunnelukkoihin.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 1/2023!

reiki

– Energiahoitajan ”kaapista” ulos tuleminen oli minulle jopa pelottavaa noin kymmenen vuotta sitten. Suhtautuminen on kumminkin ollut pääosin positiivista, enkä ole katunut valitsemaani polkua, sanoo Anna Lempiäinen.