Hiusmeren Tirsanurkassa saa kokea kotimaisen Neurosonic-tuolin rentouttavat vaikutukset. Kuva: Tiina Lämsä

Naisasiakas saapuu raahelaiseen ekokampaamo Hiusmereen hoidattamaan hiuksiaan. Hänellä on mukanaan pieni poika, joka odottaa äitinsä hiuskäsittelyn valmistumista.

Äiti, täällähän on kuin mummolassa! huudahtaa poika istuessaan keinutuolissa. Hän kertoo mummulassakin olevan ’kiikkutuoli’. Äiti koettaa toppuutella lastaan, mutta Hiusmeren ekokampaaja Päivi Takkunen on kommentista erityisen iloinen.

– Pojan lausahdus on paras saamani palaute. Se, että kampaamo näyttää mummolalta, on pelkästään ihana asia, hän vakuuttaa.

Hiusmeressä on yksi tavallinen tuoli ja kaksi keinutuolia, joissa asiakkaat saavat istua odotellessaan vuoroaan.

– Perinteinen keinutuoli on alkukantainen ja turvallinen tuoli. Keinuva liike rauhoittaa mieltä ja hermostoa. Aika moni palaa keinutuolissa lapsuuteensa. Keinunta lisää hyvän olon hormoneita elimistössä, toteaa Takkunen.

Hiusmeren sisustuksen yleisilme tuo luonnon sisätiloihin. Seinillä on Takkusen puolison ottamia luontokuvia ja luontoaiheiset tapetit.

Tirsanurkan hoivissa

Hiusmeren tiloissa asiakkaiden käytössä on myös Tirsanurkka, jonka Takkunen perusti kaksi vuotta sitten. Koska 77 neliön liiketilassa oli ylimääräistä tilaa, hän laittoi nurkkaukseen rentouttavan Neurosonic- tuolin.

Ohjelmasta riippuen tuolissa levätään 10-40 minuuttia.

– Neurosonic on ollut itselläni kotona jo pian kuusi vuotta. Hankin sen alun perin helpottamaan omaa uupumustani ja unettomuuttani. Se auttoi minua jaksamaan arjessa. Käytän sitä edelleen, ja puolisonikin viihtyy siinä mielellään. Ajattelin, että se palvelisi hyvin myös asiakkaitani Hiusmeressä, joten hankin kampaamoon oman tuolin.

Takkunen teki Tirsanurkasta aputoiminimen ja brändäsi sen omaksi toimintaympäristökseen. Tirsanurkkaan kuka tahansa voi varata erikseen ajan, vaikkei kampaamopalveluita käyttäisikään.

– Hiusten värjäyksissä ja monissa hoidoissa on omat vaikutusaikansa. Hiusmeren asiakkaat voivat halutessaan käyttää Neurosonicia maksutta sinä aikana, kun väri tai hoitoaine vaikuttaa heidän hiuksissaan. Heille oheispalvelu sisältyy hiuskäsittelyn hintaan.

– Yli puolet Tirsanurkkaa käyttävistä ihmisistä ei ole hiusasiakkaita lainkaan. Palvelu on houkutellut miehiäkin, joita ekokampaajuuteen siirtyminen aikoinaan vähensi asiakaskunnastani, kertoo Takkunen.

Avuksi rentoutukseen

Patentoitu, suomalainen Neurosonic-rentoutusmenetelmä perustuu hyvinvointiteknologiaan. Tuoli tuottaa erittäin matalataajuista värähtelyä, joka vaikuttaa tasapainottavasti autonomiseen hermostoon. Neurosonic-rentoutusmenetelmä ohjaa kehoa meditatiiviseen tilaan, jolloin palautuminen nopeutuu ja tehostuu. Monella Neurosonic parantaa lisäksi unenlaatua ja vähentää öisiä heräämisiä.

– Tuolissa on erilaisia ohjelmia, kuten rentouttava, aktivoiva ja palauttava ohjelma. Omat Neurosonic asiakkaani potevat usein uupumusta, unihäiriöitä ja stressiä. Monet heistä toimivat kasvatus– ja hoitoaloilla, jotka ovat nykyisin hyvin kuormittavia työtehtäviä, toteaa Takkunen.

Neurosonicin edustajana hän esimerkiksi vuokraa Neurosonic-patjoja, joita voi käyttää kotona tai yrityksissä. Hän auttaa ja opastaa laitteen ja myös rahoitusvaihtoehtojen valinnassa.

Monet ekokampaajat tarjoavat kampaamopalveluidensa ohella liitännäispalveluita sen mukaan mikä heitä itseään kiinnostaa.

– Yleensä ekokampaajien oheispalvelut liittyvät jollain tavalla hyvinvointiin. Jotkut tekevät ravintoneuvontaa, toiset joogaohjausta. Osa heistä hallitsee lyhytterapiamuotoja.

Takkunen haluaa enenevässä määrin panostaa hyvinvointiin vaikuttaviin palveluihin. Siksi hän on määrätietoisesti kehittänyt Tirsanurkkaa.

Lue lisää Luontaisterveyden numerosta 4/2024!